lørdag den 10. september 2011

Paradisæbler

Til dem der ikke nåede i butikken i dag og få smagsprøve og opskrift, følger opskrifterne her:

Rigtig god weekend.

Opskrift på syltede paradisæbler 

Hele syltede paradisæbler kan blive et både velsmagende og ganske raffineret tilbehør til bl.a. isdesserter og som pynt på kager.

·                     1 kilo paradisæbler, gerne fra en af de små rødfrugtede sorter

·                     750 gram råsukker eller honning

·                     1/2 liter vand

·                     1 teskefuld vanilje

·                     1 teskefuld flydende atamon

Paradisæblerne skylles grundigt, kommes i en gryde og overhældes med koldt vand. Når vandet koger, tages æblerne op og kommes i koldt vand. Råsukker eller honning og 1/2 liter af kogevandet koges til en lage, hvori æblerne koges møre i en mindre portion ad gangen. Små æbler skal koge i 3-4 minutter, større æbler i 8-10 minutter. Efterhånden som æblerne koges færdige, kommes de i små atamonskyllede glas med skruelåg. Når alle æbler er færdigkogte, gives lagen et opkog, skummes og overhældes de kogte æbler i glassene. Desuden tilsættes atamon og vanilje lige før glassene lukkes med skruelåg.





Opskrift på paradisæblegele med vanilje


1/2 kg paradisæbler
2 1/2 dl vand
1/2 vaniljestang
sukker (1/2 kg til 1/2 liter færdig saft)
1/2 tsk atamon

Æblerne koges møre med vanilje. Sies igennem et viskestykke efter et døgn.

Den siede saft koges op og tilsættes sukker under omrøring (1/2 kg til 1/2 liter færdig saft).

Koges til saften slipper en ske i tynde dråber. Tilsæt 1/2 tsk. atamon til konservering

Ingen kommentarer:

Send en kommentar